Vodeni preleti - Vipavska dolina

Vodeni preleti so namenjeni vsem samostojnim pilotom z licenco, ki želijo spoznati letenje z različnih vzletišč v Vipavski dolini. na varen in enostaven način, ter odleteti dlje, kot bi si upali sami. Pod vodstvom izkušenega lokalnega pilota boste odkrili značilnosti terena, ki ga območje ponuja za dolge prelete, ter skupaj z njim odleteli prelet o katerem ste sanjali. Glede na smer vetra in trenutne vremenske pogoje vzletamo s štirih različnih vzletišč: Kovk, Čaven, Lijak in Javornik.

vodeni-poleti-zemljevid

 

 


O letenju v Vipavski dolini

Vipavska dolina je dobro znana po odličnih letalnih pogojih, ki jih lokalna mikroklima ponuja skozi vse leto, tudi pozimi. Jugozahodno orientirano pobočje nad dolino nam omogoča dolge prelete vzdolž grebena, ki se razprostira od Nove Gorice do Nanosa. Vipavska dolina je znana tudi po specifičnem SV vetru imenovanem Burja. Ob dnevih, ko se Burja umirja, se vzpostavijo odlični pogoji tudi za ravninsko letenje nad dolino in proti Krasu. V dnevih, ko piha J ali JZ veter uporabljamo vzletišči Kovk in Lijak, kadar pa piha veter SV smeri, pa vzletamo s Čavna oziroma Javornika.

 

Vključeno v ponudbo:

  • pregled vremenske napovedi in načrtovanje preleta,
  • letenje pod vodstvom izkušenega lokalnega pilota,
  • prevoz na vzletišče in pobiranje,
  • analiza letenja.

 

Zahtevnost letenja
Srednje zahtevno, zahtevno.

 

Primerno za
Posameznike in skupine do 8 pilotov.

 

Nastanitev
Ni vključena v ponudbo, vendar vam lahko pomagamo najti primerno nastanitev, saj je v okolici kar nekaj apartmajev, kampov, hotel, itd.

 

Informacije in prijave
Janko Bogataj
GSM: 00386 31 514 309
E-mail:  janko.bogataj@gmail.com

javornik1.jpgcaven2.jpgcaven3.jpgjavornik2.jpgjavornik3.jpgkovk1.JPGkovk2.jpglijak1.jpg