Klubska tekma uspela

datum: 23.02.2020

Prva klubska tekma v 2020 je bila uspešna, zbralo se nas je kar nekaj članov iz društva DJP Kovk in Poleta Nova Gorica. Preberite si poročilo tekme, ki ga je spisal Tom, rezultate pa izračunal Urban...

2019 0105 144918 006

Tom poroča: Danes tekma... a napoved je kar vetrovna. Vseeno se nas nabere za en kombi tekmovalcev, ampak je treba priznati, da je bil res nabito pol kombi tekmovalcev. Na štartu nekaj hitrega planiranja, ker ura ni več tako zgodnja in padalci že veselo letijo pod bazami. A na trenutke kar prbije veter in s Kovka se postaja javlja 8-16 m/s, zato se določimo bolj lokalno zasnovan task, z zaključkom z vetrom do Anje. Vzletimo in naberemo pod bazo na 1200. Prva obratna je pristanek Lijak in pol ekspresno do Vitovljske cerkvice. Nazaj mimo štarta proti Krombergu. Tu je obratna nekoliko zunaj in obrniti Mip je bilo za koga že usodno. Ostali se nizko rešimo na Danjelu, zmagovalec pa kar neposredno na naslednjo obratno - vijadukt.
Nad dolino se naredi temna baza in kar lepo dela, tako da je vijadukt dosegljiv, čeprav tudi na tej obratni izgubimo kakšnega tekmovalca. Nazaj na grebenu je težji del mimo. Sicer z nekaj previdnosti, ker ne vemo, da v Ajdovščini ni napovedanega vetra in nekateri veselo drsajo kurirčka, ampak priletimo v cilj. Neuradno je prvi Tomaž, ki že dobrih 20 minut čaka na moje drugo mesto. Za mano še Matej, Jože in Janko. Peter, sicer v cilju, je pa preskočil eno obratno.
Task je bil odlično postavljen. Dovolj izziva, da je bila borba, a ne pretežko, da ne bi bilo izvedljivo. Čestitke vsem udeležencem!

Rezultati: Urban Purkat

https://purkat.bitbucket.io/kovk/tekme/2020-02-22%20tekma%20tocke/index.html

Video: Tomaž Bavdaž

https://gopro.com/v/y80O4knlnv4mB