Arhiv 2012

Slovensko državno prvenstvo v preletih 2012, Suša državni prvak, Kovk drugi ekipno


Buzet, Hrvaška, 1.-7. julij  2012
V Buzetu se je končalo Odprto državno prvenstvo Hrvaške in Slovenije v preletih 2012.
Sodelovali so tudi člani Kovka: Aljaž in Urban Valič, Stojan Kranjc in Toni Pljakoski.
Skupni rezultati: 1.Hrgetić, 2.Suša, ... 11.Aljaž, 14.Podobnik, 16.Urban, 30.Kranjc, 31.Pljakoski
Skupni rezultati SLO: 1.Suša, 2.Gaberšek, 3. Orož, ...5.Aljaž, 10.Urban, 17.Stojan, 18.Toni
Skupni rezultati SLO ekipe: 1.Vrhnika, 2.Kovk, 3.Polet N.Gorica
Čestitke celotni ekipi Kovka.
Odlični rezultati Suše, Podobnika, Aljaža, Urbana, Tonija, glede nato , da so leteli padalo EN B kategorije (777 Rook, Ozone Rush).
Rezultati
5.,6.,7. julij: tekme odpadle zaradi slabih vremenskih pogojev
-------------------------------------------------------------------
4.julij 2012
Danes je dan 4. a task 2. Disciplina je bila  70 km dolga. Start Raspadalica, točke Buzet Stari grad, Hum, Cerovlje, Tinjan, Motovun, Buzet Stari grad i cilj v Kolinasih. V cilju 30 pilotov, neuradno prvi v cilju Jurij Vidic, drugi Bojan Gaberšek a tretji Karlo Bonačić. Uradno: 1.Gaberšek, naš najboljši Aljaž 5.
Fotke 3.dan
--------------------------------------------------------------
3.julij 2012
Tretji dan, task 1. Startalo se je na Raspadalici,  disciplina šla preko Črnice, Sv. Tome, Cerovlja na Tinjan do cilja na Čepić polju. Približno 70 km je prvi opravil Tomaž Eržen. Takoj za njim je bil Marko Hrgetić. Skupaj 12 pilotov v cilju.
Uradno: 1.Peljhan, naš najboljši Kranjc 4.
Fotke 2. dan
---------------------------------------------------------------
Fotke 1.dan
Komentar Igorja Eržena. ki pove veliko:
'Dogajanje tukaj na Hrvaškem je zelo kaotično. Organizacija peša po celi črti, do te mere, da sem drugi dan jaz prevzel vodenje brifingov, Miha pa vodenje in spremljanje vremena. Tako, da imamo vsaj nekaj podatkov pred štartom. Sicer sem večino časa brez neta, tko, da je tudi dostop do podatkov science fiction.
Problem imamo ker je tukaj omejitev letenja do 1800m, naprej pa so veliki penali, baze pa do 2700 in vse leti gor tud po 6m/s. Večino taska bolj pazimo, da ne gremo previsoko, kot pa kje in kako letimo, tko, da je že prava norišnica.
Drugi dan pa je zaradi prekoračitve višine kar nekaj pilotov dobil 0 točk. Počasi se preoblikujemo v pikaše, saj se večino časa ukvarjamo s pritožbami in pravilniki.'

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Klubske tekme 2012

V soboto 12.5.2012 je bila letošnja tretja klubska tekma tradicionalni hitrostni prelet Lijak-Postojna. Ker je bila vremenska napoved precej na meji (popoldanska hladna fronta z nevihtami), smo s tekmo malo pohiteli in bili ob 12:30 že vsi v zraku. Razmere so bile dobre, le na postojnskem je pihal močan jugozahodnik, ki nam je popestril pristanke. K sreči brez poškodb in gnezdenja. Vremenska napoved se je izkazala za točno. Kakšno uro po zaključeni tekmi, je pričela pihati burja. Udeležba na tekmi je bila številčna (17 udeležencev). Udeležili so se jo tudi člani sosednjega jadralno padalskega društva Polet in upamo, da bo tudi to postalo stalnica. V zelo izenačeni tekmi, ko sicer nobeden od tekmovalcev ni dosegel Postojne, je zmagal Samo Božič. Čestitamo.

V soboto 5.5.2012 je bila druga klubska tekma: XC prelet z vzletišča med Nanosom in Korado. Ob napovedanem zelo močnem jugozahodniku, se nekaj članov ni odločilo za tekmovanje. V mejnih pogojih se je najbolje odrezal Robert Bolko, ki je zasluženo zmagal. Čestitamo mu za pogum in znanje.

V soboto 17.marca je bila letošnja prva tekma. Ker je bil napovedan močan jugozahodnik, se je tekmovalna komisija odločila za vzletišče Lijak in lokalno tekmo v hitrostnem preletu. Disciplana je bila: Cerkev Vitovlje, Danijel, cerkev Osek, Danijel, avtocestni vijadukt, uradni pristanek. Udeležba je bila dobra. Zanesljivo je zmagal Stojan Kranjc. Čestitamo.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Klubska tekma 25.8.2012

Zaradi napovedanega močnega vetra, je za štartno mesto izbran Lijak ob malo poznejši uri in tudi obratne točke so izbrane malo bolj previdno: cerkev Vitovlje, Danijel, cerkev Budanje, cerkev Fužine, cerkev sv.Nikolaja, picerija Anja. Udeležba je bila dobra. Okrog 20 članov Kovka, Poleta N.Gorica, Adrenalina in KLV Vrhnika nas je sodelovalo.

V zraku so bili proti pričakovanjem odlični pogoji in veter ni bil tako močan, kot je bil napovedan. Tekma je bila prava dirka, saj smo pretežno tiščali pospeševalec. Zmagal je Miha Slamič iz Poleta, pred Robertom Bolkotom in Samotom Božičem (oba Kovk).

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Pavle Kante najpadalec DJP Kovk za leto 2012

V soboto 8.9.2012 je bila tradicionalna zaključna tekma v Desklah v letošnjem tekmovanju za najboljšega jadralnega padalca v DJP Kovk Ajdovščina. Tekme na piko se je udeležilo 20 jadralnih padalcev Kovka in sosednjih društev.

Ozračje pred tekmo je bilo precej naelektreno saj je bilo kar pet kandidatov za končno zmago, hkrati pa tudi vremenski pogoji niso bili optimalni in kar nekaj časa se ni vedelo, če bo tekmo mogoče izvesti. Nekaj najbolj zagnanih članov je obnovilo severni štart na Kuku, ki se običajno ne uporablja, ozračje pa se je toliko umirilo, da se je tekma varno izvedla. Pavel Kante je bil zopet najbolj precizen, saj je zadel 'ničlo', zmagal v tekmi na 'piko' in četrtič zapored osvojil naslov najpadalca DJP Kovk. V tekmi na piko je bil drugi Robert Bolko, tretji pa Janko Bogataj.  V konkurenci domačinov je zmagal Emil Blažič. V skupni uvrstitvi za najpadalca je za Kantetom drugo mesto osvojil Bolko, tretje pa Samo Božič, ki je bil pred to tekmo v najboljšem položaju.  Čestitke vsem omenjenim, pa tudi vsem udeležencem za varne vzlete in pristanke. Čestitke in zahvala pa gredo tudi desklanski ekipi, ki se je zopet zelo potrudila, kot vsako leto, Emilu Blažiču za veliko truda, ki ga je vložil v izdelavo pokalov ter Jožetu Vidmarju za celoletno organizacijo tekem.