Pravila letenja

DRUŠTVO DJP KOVK AJDOVŠČINA

Start KOVK: nmv 860 m
Pristanek PICERIJA ANJA : nmv 100 m

Za vzletišče KOVK in pristajališče skrbi in vzdržuje DJP KOVK Ajdovščina, pod okriljem ZPLS. Na omenjenem kraju lahko letijo vsi piloti, ki imajo veljavne letne vinjete ali vinjete za tujce. Prireditve, srečanja, šolanja jadralnih padalcev in komercialni poleti, so dovoljeni samo po predhodnem dogovoru z DJP KOVK Ajdovščina. Pristajanje na sosednjih parcelah posejanimi z različnimi poljščinami je STROGO PREPOVEDANO!!

Dnevna vinjeta za tujce
(ista cena za potnika v tandemu) :
5 euro
Vinjete za tujce - letna: 15 euro
Vinjeta za komercialne lete (JP šola,…): 20 euro

LETENJE BREZ VELJAVNE VINJETE SE KAZNUJE Z TROJNO CENO.

PRODAJA :
Picerija Anja poleg pristajalnega prostora

Info:
Robert Bolko 00 386 40 950 185
Samo Božič 00 386 41 502 424

Pravila letenja na območju ajdovskega letališča in pravila pristajanja na tem območju

Zaradi bližine javnega letališča Ajdovščina je jadralno letenje dovoljeno skladno z omejitvami in pogoji razvidnimi iz soglasja letališča Ajdovščina. To pomeni, da je potrebno upoštevati prepovedano cono letenja in možnost letenja v tej coni zgolj po predhodnem dogovoru z vodjem letenja na letališču Ajdovščina (rdeče označena cona na priloženi sliki).
Za pristajanje se uporablja označeno pristajalno mesto v Logu pri Vipavi. Prosimo, da res pristajate ob vetrni vreči, 200 m zahodno od Picerije Anja, ker imamo sicer težave z lastniki parcel. Prepovedana je vožnja po travi. Prepovedani so pristanki na letališču in nasploh v rdeči coni. Precej pilotov se poslužuje pristajanja ob vhodu v avtocesto, kar je v sredini prepovedanega območja in ni dovoljeno. Zasilni pristanki so dovoljeni v rumeni coni npr. pri vasi Lokavec.

obmocje_letenja_en

Prosimo, da se te omejitve spoštuje, ker nam bo sicer letališče Ajdovščina razveljavilo soglasje. Hvala.

Ajdovščina, 7.4.2011

DJP KOVK AJDOVŠČINA